Skal vi som borgere acceptere at blive løjet for, af folketingets politikere og erhvervslivets topledere?

Et ofte benyttet pointe, er, at vi har de ledere vi fortjener. Såvel i politik, som i erhvervslivet.

Men, er det nu sandt, eller er forklaringen, at vi som borgere og ansatte i en virksomhed, ikke længere stiller de krav, der er rimelige at stille til en politiker og en topleder.

Vi har måske glemt værdierne, der kendetegner gode troværdige politikere og troværdige topleder. Eksempelvis ordenlighed, anstændighed, ærlighed, lyttende, selvreflekterende, selverkendende og ydmyghed. Alle værdier, der igennem en længere årrække, har været svært at forbinde med vores skiftende politikere i folketinget og topledere fra eksempelvis Danske Bank.

Måske netop derfor, har netop en sportsmand – som Tour de France vinderen Jonas Vingegaard – vundet så mange menneskers hjerte i Danmark. Ikke blot for sin unikke sportspræstation, men også for mere end det.

I sammenhæng med Jonas Vingegaard ankomst til Københavns Rådhusplads, for at blive fejret, – der turnerede en god ven og jeg rundt i København, og spurgte om hvilke værdier og personlige egenskaber, forskellige danskere tænkte på, i sammenhæng med Jonas Vingegaard.

Vi spurgte den erfarende sportskommentator Jørgens Leth.

Vi spurgte Michel Christensen, der var en af dagens søde gæster på Cafe Floss … og naturligvis cykelsportsentusiast.

Vi spurgte også Britta, der netop have sunget og lykønsket Jonas Vingegaard, da han besøgte Københavns Rådhusplads.

___

Når undertegnede genser nedenstående reportage, fra vores vandretur i København, så er det min oplevelse, at danskerne savner ovenomtalte værdier hos deres politikere i folketinget og topledere i erhvervslivet.

Med venlig hilsen

Marcus Vigilius Brendstrup

CEO for MVmdcc.com