Etablering af Business Clusters i lokalområder, er medvirkende til at bryde negative udviklingstendenser i lokalområder … Det gode eksempel herpå, er Hundested!

Ofte ærgrer og irriterer det mig at høre, at lokalområder i Danmark omtales som vandkantsdanmark og udkantsdanmark. Og, hvor disse særlige øgenavne mere end antyder – at her er erhvervsmæssigt intet at ændre, – … forlad stedet og sidste mand slukker gadebelysningen og lukker for vandet.

Tilbage i 2016, der etablerede jeg derfor – Business Cluster Hundested. En business cluster, der skulle medvirke til – at Hundesteds borgere – begyndte at se sig selv og deres virksomheder, som meget mere end udkantsdanmark. Nemlig borgere og virksomheder, der i samarbejde og fællesskab kan udrette noget unikt sammen og er noget unikt sammen.

Business Cluster Hundested og dets virksomheder, kan ses via dette link:

https://danish-export.biz/category/port-denmark/port-hundested/

En masse engagerede mennesker og virksomhedsindehaver og lokalaviser og social medier, har bidraget til en ekstraordinær udvikling er indtruffet i Hundested, indenfor de sidste 3 år.

Tre år senere, der besøger Det danske Kongehus, den 4. august 2019, to virksomheder i Hundested. To virksomheder, som er en del af MVmdcc.com’s – Business Cluster Hundested.

Men, det er ikke kun kongehusets medlemmer, der besøger Hundesteds Havn og dets virksomheder, – det er store krydstogtskibe også begyndt at gøre …. OG Det giver også omsætning til i byen.

Business Clusters med lokale virksomheder, giver virksomheder og borgere et nyt syn på deres by, men det giver også noget andet vigtigt til virksomheder og borgere, nemlig grundlag for gensidig inspiration og afledt innovation.

Lokalavisen Halsnæs Avis, har med sine hyppige artikler om erhvervsudviklingen i Hundested, bidraget til en væsentlig og ny holdning om, hvad det er at være beboer i Hundested. Derfor skal man ikke undervurdere lokalavisers evne til at bidrage til positiv udvikling i lokalområder.

…..dejligt er det derfor, at blive refereret til som virksomhed MVmdcc.com og person, – når det vedrører erhvervsforhold, der virkelig ligger mig meget på sinde. Nemlig, at vandkantsdanmark og udkantsdanmark, – fremadrettet bliver set som UdviklingsDanmark, der gemmer på virksomheder med ekstraordinært udviklingspotentiale.

Udviklingspotentialer, som frisættes og synliggøres igennem brug af business clusters, øget samarbejdet mellem virksomhederne i lokalområdet … og, medieomtale i lokalområdet, der befordrer troen på – at vi sammen kan udrette noget ekstraordinært.

Business Cluster Hundested, er derfor et fremragende eksempel på, hvad der kan lykkes, når vi i fællesskab beslutter os for at ville udrette noget ekstraordinært sammen, og i sammenhæng hermed, benytter den moderne teknologi.

Andelsbevægelsen var et stort spring frem for landbrugets modernisering. Business Clusters, har præcis samme effekt, på det lokale erhvervsliv i en global verden.

Hvis du vil læse lidt mere om business cluster, så benyt dette link: https://mvmdcc.com/2017/03/28/business-cluster-development/

….og nedenstående artikel, beskriver nogle af de positive effekter, som Halsnæs Avis har iagttaget hos nogle to af virksomhederne, der er en del af Business Cluster Hundested. Nemlig Egeværk og Backhaus-Brown.

http://halsnaes.lokalavisen.dk/nyheder/2019-08-15/Virksomheder-bryder-negative-udviklingstendenser-5533128.html?fbclid=IwAR2B1dvK5DRxoqHqd6IfSQekVu93X0z03fFkDL5b_eQwGrE0j9Ax0dSOZm8

Med venlig hilsen,

Marcus Vigilius Brendstrup

CEO for MVMDCC.COM