Den megen nye byggeri – på Amager – møder nu stor modstand fra 46 interesseorganisationer !

 

NOK ER NOK – der mangler livsberigende visioner, for byggeriet, der gennemføres på hele Amager!

Visioner, der rækker længere end som bygherre, at få sine økonomiske investeringer hjem i ønsket omfang.

Der er mere der skal “hjem”, for den meget store bebyggelse af Amager, er en succes – for andre end bygherrerne. Nemlig omgivelser og en hverdag, hvor vi som borgere – trives og glædes.

Og senere i livet,- også vores børn, de skal også trives.

Når man besøger de nybebyggede områder på Amager, så ser man et mindre Manhattan lignende område, der er undervejs.

Måske smart i en stærkt globaliserende tidsalder, hvor København gerne vil gøre sig gældende, som en international hovedstad med højt til loftet.

Men, er det – at tænke højt til loftet – når man “beplanter” så store områder af Amager, og måske også snart Lærkesletten på Amager Fælled, med meget ensartede tidstypiske byggerier ?

Det er der flere arkitekter og ingeniører – med historisk indsigt, der tvivler på, for i mange storbyer, hvor lignende ensartede arkitektoniske tiltag har været gennemført, der, når byggemoden går nye veje, så er det ikke længere smart at bo i sådanne områder.

Udviklingen af sådanne områder, går derfor i retning af getto-dannelse, med mange triste fællesnævnere for områdets beboere.

At sige nej til bebyggelse af Amager Fælled, er derfor også at sige nej til en senere trist udvikling af store områder på Amager.

Søndag den 24. februar 2019, kl. 11.00, der gennemføres en stor demonstration af Fredningsalliancens medlemsorganisationer og dens medlemmer. Demonstrationen blive afholdt bag ved Christiansborg, nemlig på Bertel Thorvaldsens Plads.

46 organisationer og bevægelser står bag Fredningsalliancen, og flere er på vej. Det er en tilslutning, der vidner om et Danmark, hvor mange vil værne om naturen og ikke ønsker, at staten og Københavns Kommune sælger fredede naturområder.

Fredningsalliancen er et paraplynetværk, der arbejder for at bevare fire fredninger på henholdsvis Amager Fælled, Kalvebod Fælled i Fiskerihavnen samt Bellahøj. Ligeledes arbejder Fredningsalliancen for at stoppe den lov, der vil gøre det muligt at ophæve fredningerne. Altså den meget vel nye affredningslov.

Demonstrationen – Søndag den 24. februar 2019, kl. 11.00 – er derfor borgerens mulighed for at sige nej til bebyggelse af fredede naturområder. Et nej, der ikke bringer fornuft at gøre gældende om 5 år eller 10 år, for så er eksempelvis et sort område af Amager Fælled bebygget.

Det er nu, der skal siges nej, ellers er det hurtigt for sent.

Med venlig hilsen,
Marcus Vigilius Brendstrup 
CEO for Mvmdcc.com