Er gift-angrebet i England gennemført med et russisk hoved under armen ?

Er Putin virkelig komplet idiot, og satser på et klart selvmål, som led i at styrke sin position som russisk leder, ved et forestående russisk præsidentvalg den 18. marts 2018.

…. Jeg har i de seneste timer siddet og læst forskellige mediers dækning af forgiftningen i England, af en tidligere russisk dobbeltagent og hans kære datter.

Påfaldende er det for mig, hvor indlysende det er, for langt de fleste medier, at giften, som premiereminister May mener er russisk, nu helt sikkert betyder … at det var russere, der stod for giftangrebet.

Giften der skulle være benyttet, er Novichok.

Ved lidt research, der kan jeg konstatere, at grundingredienserne til fremstilling af Novichok, de er til at få fat i for de fleste mennesker.

Selve fremstillingen af giften, den kræver noget mere end et nyvasket køkkenbord og en rumlende kaffemaskine, med andet end kaffe i kaffekolben.

Det springende punkt er således, kan andre fremstille denne gift ? Og skulle de have en særlig interesse heri?

Ja, selvfølgelig kan andre lande producere denne gift, hvis pengene og interessen for en sådan parallelproduktion, – den er givtig og ikke blot yderst giftig.

Ja, og den særlige interesse i at producere en særdeles aktiv nervegift, med russisk banderole, og dermed tydelig russisk signatur, – ja, det synes næsten tårepersende indlysende. Det er et fremragende koldkrigsvåben. I særdeleshed for andre end Rusland.

Hvad skulle Rusland vinde ved, at gøre sig ud til bens med store dele af Vesten. Yderligere handelssanktioner. Og dermed et Rusland, der mærker en stækkelse af sine økonomiske udviklingsmuligheder.

Negative udviklingsmuligheder, som jo vil påvirke den russiske befolknings økonomiske hverdag, på bedste koldkrigs negative måde, så befolkningens utilfredshed medfører – øget intern destabilisering i Rusland, samt ønske om at omstyrte sit lands politiske leder.

Ved gennemsyn af flere interview med Putin, fra flere landes medier, hvor han sidder sammen med andre landes leder, i større internationale sammenhænge, der er han en af de få ledere, der evner at udtale sig om mange kritiske situationer, såvel i eget land som i andre lande, på en måde, der viser, at han har et stort detaljekendskab til mange landes udviklingsforhold.

Endvidere rummer Putin, en tydelig høj analytisk begavelse, der er koblet med en ligeledes tydelig god hukommelse. Sådanne intellektuelle talenter gør en til en dygtig politisk strateg.

Endvidere er Putin, langt mere velformuleret, når man ser ham argumentere og debattere sammen med andres landes ledere, ved større TV interview.  Han behøver ikke en spindoktor til at nedskrive sine politiske pointer på en gul huskeseddel.

Ved opmærksomhed på ovenståendes afsnits refleksioner og oplysninger, der vil det undre mig meget, om en mand som Putin, sætter sig for at begrænse sit eget lands udvikling … og Vestlige landes sympati samt villighed til at samarbejde med ham og hans land i de næste mange år.

Det undrer mig, at de Vestlige landes journalister og medier, bliver så ensidige i deres brug af kilder, så de i min optik – nærmest fremstår som villige- og hovedløse koldkrigs-kollaboratører.

Det er sikkert, i nogle menneskers øjne, flabet, at skrive som jeg gør, men det er nu ikke min mening.

Derimod, så synes jeg ikke om, at tillidsfulde mennesker, der passer deres arbejde, betaler sin skat, vælger deres landsledende repræsentative politikere – i tillid til, at disse politikere vil deres vælgeres bedste. At disse borgere, som jo også betaler for deres aviser, de skal modtage en tilbagebetaling, der består i – at sende deres sønner i krig, på endnu et forløjet eller fakta-manipuleret grundlag, som gjorde sig gældende med Irak. Ja, – det oplever jeg samlet set ikke som acceptabelt, og derfor har jeg sammensat ovenstående refleksioner.

Journalisten Tamila Varshalomidze, der er regelmæssigt bosiddende i London og arbejder for Al Jazeera, har i artiklen, som kan læses ved at klikke på nedenstående billede, – der har hun oplyst en række interessante og vigtige pointer, som Vestlige medier har overset eller udeladt.

Er Journalisten Tamila Varshalomidze troværdig?

Ud fra hendes kortfattede og i nedenstående gengivet resume, så oplever jeg hende ikke være en mentalt ”burkaklædt” journalist, der kun ønsker at se verden på én måde.

  • Tamila Varshalomidze is a journalist with more than seven years of experience with top international news organisations.
  • She has been a member of Al Jazeera English’s online team since January 2013.
  • Tamila was at the forefront of the web team’s coverage of the Ukrainian uprising and the conflict that followed.
  • Tamila previously worked as a TV news producer for the Associated Press in London, UK.
  • She has a Master’s degree in multimedia journalism from UK’s Bournemouth University.

Afslutningsvis, så tillader jeg mig at konstatere, at præsident Putin, bestemt ikke er komplet idiot, i et omfang, så han oplever, at alle mål er lige gode. Også selvmål.

Med venlig hilsen,

Marcus Vigilius Brendstrup

CEO for MVmdcc.com